Το Οινοποιείο

afieroma
Το Οινοποιείο της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. βρίσκεται στη θέση «Σοφού», στο κοινοτικό διαμέρισμα Κουρουνίων στη Β.Δ. Χίο, περίπου 59 χλμ από την πόλη της Χίου και είναι κτισμένο σε μία προνομιακή θέση με θέα το απέραντο Αιγαίο.

THE-WINERY


Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2008. Η δυναμικότητα του σήμερα είναι 150 τόνοι κρασιού και η δυνατότητα του είναι για 300 τόνους.
Είναι κατασκευασμένο με σύγχρονο τρόπο αντίληψης, σε τρία επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του υπογείου παλαίωσης. Διαθέτει ολοκληρωμένο και σύγχρονο εργαστήριο αναλύσεων κρασιού καθώς και όλες τις αναγκαίες πιστοποιήσεις.
Ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στους χώρους παραγωγής του κρασιού, να κατέβει στα κελάρια με τα δρύινα βαρέλια και να δει μια μικρή συλλογή παραδοσιακών αγροτικών εργαλείων και αντικειμένων.

cellar-view  cellar-view-1  pappous  mousio2
Στο χώρο λειτουργεί επίσης και κατάστημα λιανικής πώλησης κρασιών και αντικειμένων που έχουν σχέση με το κρασί.
Το οινοποιείο έχει επίσημο σήμα επισκεψιμότητας και στους χώρους του διοργανώνονται δράσεις οινοτουρισμού.

Ο Χώρος Γεύσης

PINAKIDA-RESTAURANT  CARS6
Στο χώρο των οινοποιητικών εγκαταστάσεων λειτουργεί η αίθουσα γευσιγνωσίας και οινογνωσίας «Αριουσία Χώρα». Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό για την ιστορία του τόπου και του κρασιού, να γευθεί τα κρασιά μας σε συνδυασμό με τοπικές νοστιμιές και να απολαύσει την εξαιρετική θέα του τοπίου της Β.Δ. Χίου που απλώνεται μπροστά του.

Ariousios 3AUG10 9