Στους αμπελώνες της εταιρείας, που απλώνονται σε αναβαθμίδες στις πλαγιές του όρους της Αμανής γύρω από τους μικρούς οικισμούς της Β.Δ. Χίου, σε πεδινές περιοχές της Βολισσού, αλλά και στο οροπέδιο του βουνού Αίπος πάνω από την πόλη της Χίου τα κλήματα αναπτύσσονται κάτω από τον ήλιο και δροσίζονται από την αύρα του Αιγαίου Πελάγους.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι τα εξαιρετικά λευκά Ασύρτικο, Αθήρι και η τοπική Μπιγλέρι, καθώς και η παγκοσμίως μοναδική τοπική ερυθρή ποικιλία Χιώτικο Κράσερο. Επίσης, οι σπάνιες ερυθρές ποικιλίες Αγιαννίτης και Αυγουστιάτης  συμβάλλουν στην παραγωγή των ερυθρών κρασιών.

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Ο πρώτος αμπελώνας που φυτεύτηκε από την εταιρεία, με τις ερυθρές ποικιλίες Χιώτικο Κρασερό και Αγιαννίτης και τις λευκές Ασύρτικο και Αθήρι, στις πλαγιές της Αμανής. Η αύρα του Αιγαίου τους θερινούς μήνες, η μεγάλη ηλιοφάνεια και η υψηλή εναλλαγή θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύκτας, είναι τα βασικά στοιχεία για εξαιρετικά αποτελέσματα, στην ωρίμανση και την ποιότητα των σταφυλιών. Αμπελώνας συναισθηματικά δεμένος με την υλοποίηση του οράματος, αφού οι πρώτοι μέτοχοι ξεκίνησαν να τον διαμορφώνουν μόνοι τους με την πίστη ότι από εδώ ξεκινάει η νεότερη ιστορία του κρασιού της περιοχής.

Φύτευση: Ιανουάριος 2001

Τρύγος: μέσα Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου

Υψόμετρο: 350 - 450 μέτρα.

Απόδοση: 800 κιλά/στρέμμα


ΑΜΠΕΛΙΤΗΣ ΚΕΡΑΜΟΥ: Το ίδιο το όνομα της τοποθεσίας φανερώνει ότι εκεί παλιά ήταν ο τόπος του αμπελιού. Στις πανέμορφες πλαγιές της περιοχής, που περικλείεται από τα χωριά της Κεράμου, των Χαλάνδρων, της Ποταμιάς και της Πισπιλούντας, τα παλιά αμπέλια μετά την εγκατάλειψη τους διαμορφώνονται από την εταιρεία, αλλά και από τους ιδιώτες καλλιεργητές, σε σύγχρονους γραμμικής φύτευσης αμπελώνες, με τις τοπικές κόκκινες και λευκές ποικιλίες, σε ιδανικές γεωλογικές συνθήκες ανάπτυξης του αμπελιού.

Φύτευση: 2006

Υψόμετρο: 300 μέτρα

Τρύγος: μέσα Σεπτεμβρίου

Απόδοση: 800 κιλά/στρέμμα


ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΠΡΩΤΟΛΑΤΗΣ: Στη Βολισσό, κεφαλοχώρι της Βόρειας Χίου, στη θέση «Πρωτολάτης». εκεί που ο ήλιος ρίχνει τις πρώτες του ακτίνες και τις διατηρεί ολόκληρη την ημέρα, «κτίστηκε» με την ποικιλία Αυγουστιάτης αυτός ο αμπελώνας όπου το χαμηλό υψόμετρο δίνει πρώιμη ωρίμανση.

Φύτευση: 2010

Υψόμετρο: 100 μ.

Τρύγος: μέσα Αυγούστου

Απόδοση: 800 κιλά/στρέμμα

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΑΙΠΟΥΣ: Στο επιβλητικό οροπέδιο του Αίπους, 5 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Χίου, η εταιρεία προχώρησε στη φύτευση 20 στρεμμάτων με την ποικιλία ασύρτικο, που θεωρείται η "ατμομηχανή" των ελληνικών ποικιλιών αμπέλου. Ο αμπελώνας σχεδιάστηκε στα σύγχρονα πρότυπα καλλιέργειας και αποδίδει εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια. Ποικιλία Ασύρτικο.

Φύτευση: 2013

Υψόμετρο: 600 μ.

Τρύγος: μέσα Σεπτεμβρίου

Απόδοση: 800 κιλά/στρέμμα

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΕΥΑΝΘΗΣ: Είναι ο αμπελώνας που περιβάλλει το οινοποιείο. Το όνομά του δόθηκε από την Περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Βροντάδου το 2010, όταν υλοποίησαν περιβαλλοντική εργασία με θέμα το αμπέλι. Οι μαθητές δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία, την καλλιέργεια και την παραγωγή του Αριούσιου Οίνου το οποίο βραβεύθηκε σε αντίστοιχο μαθητικό διαγωνισμό. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι το Ασύρτικο και ο Αγιαννίτης.

Φύτευση: 2010

Υψόμετρο: 350 μ.

Τρύγος: μέσα Σεπτεμβρίου

Απόδοση: 800 κιλά/στρέμμα