ΟΡΑΜΑ & ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το Όραμα

Η υλοποίηση του οράματος για να αναβιώσει η καλλιέργεια της αμπέλου στη Χίο, ξεκίνησε το 2001 με τη φύτευση των πρώτων αμπελώνων.

Οι οινοποιητικές εγκαταστάσεις της εταιρείας εγκαινιάσθηκαν τον Αύγουστο του 2009.

Οι άνθρωποι που οραματίστηκαν τη νέα ιστορία του «Αριούσιου Οίνου», φιλοδοξούν στην παραγωγή οίνων εξαιρετικής ποιότητας και διαχρονικής αξίας. Επιθυμούν να επαναφέρουν τη φήμη του Χιώτικου κρασιού στο προσκήνιο, ζωντανεύοντας το μύθο της Αριουσίας Χώρας, κάνοντας και πάλι γνωστό το κρασί της, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

Η Πραγματικότητα

Σήμερα, η εταιρεία παράγει και εμφιαλώνει οίνους με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, Χίος. Από αυτές ένα ποσοστό της τάξης περίπου του 60% εξάγεται κυρίως στις ΗΠΑ., ενώ εξαγωγές πραγματοποιούνται επίσης στην Αγγλία και την Ιταλία (φυσικά κρασιά).

Το Οινοποιείο

Το Οινοποιείο της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. βρίσκεται στη θέση «Σοφού» στον οικισμό του Εγρηγόρου, στο κοινοτικό διαμέρισμα Κουρουνίων στη Β.Δ. Χίο, περίπου 59 χλμ. από την πόλη της Χίου και είναι κτισμένο σε μία προνομιακή θέση με θέα το απέραντο Αιγαίο.

Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2008.

Η δυναμικότητα του σήμερα είναι 150 τόνοι κρασιού και η δυνατότητα του είναι για 300 τόνους.

Είναι κατασκευασμένο με σύγχρονο τρόπο αντίληψης, σε τρία επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του υπογείου παλαίωσης. Διαθέτει ολοκληρωμένο και σύγχρονο εργαστήριο αναλύσεων κρασιού καθώς και όλες τις αναγκαίες πιστοποιήσεις.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

WINERY OPEN TO THE PUBLIC

Πρόσκληση Γ.Σ. 2021