Αυστηρός

«…ο μεν γαρ αυστηρός έστιν… Ο μεν ουν αυστηρός εύστομός εστι και μάλλον ουρείται…» - Αθήναιος, «Δειπνοσοφισταί»

«Αυστηρός»

ΤΥΠΟΣ

Ερυθρός ξηρός

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χίος

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Χιώτικο κρασερό 60% - Αγιαννίτης 40 %

ΥΨΟΜΕΤΡΟ

250 – 350 μέτρα

ΤΡΥΓΟΣ

 20-30 Σεπτεμβρίου

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ

800 κιλά

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ζύμωση με τη μέθοδο της κρυοεκχύλισης σε δεξαμενή inox.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ

Ωριμάζει για 18 μήνες, σε φυσικά υγρό και ψυχρό κελάρι σε δρύινα βαρέλια.

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, πάστες ζυμαρικών με πικάντικες σάλτσες. Επίσης, αστακομακαρονάδες ή γκουρμέ θαλασσινά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

16ο – 18ο C

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Γεμάτο σώμα, ελκυστικό πορφυρό χρώμα, άρωμα κόκκινων φρούτων και βανίλιας, έντονα μπαχαρικά. Επίγευση με διάρκεια και ένταση στο στόμα.