Chios Vita

«Χία ζωή, Χίος γέλως, Χίαι τράπεζαι» - Δημοφιλής έκφραση της αρχαιότητας για την ζωή στην Χίο

«Chios Vita»

ΤΥΠΟΣ

Ερυθρός ξηρός

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποικιλιακός

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Αυγουστιάτης 50% - Αγιαννίτης 50%

ΥΨΟΜΕΤΡΟ

Αυγουστιάτης έως 50 μέτρα & Αγιαννίτης από 250 έως 350 μέτρα

ΤΡΥΓΟΣ

Αυγουστιάτης 20 – 30 Αυγούστου, Αγιαννίτης 20 – 30 Σεπτεμβρίου

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ

800 κιλά

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ζύμωση με τη μέθοδο της κρυοεκχύλισης σε δεξαμενή inox.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ

Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια στο φυσικά υγρό και ψυχρό κελάρι της Αριούσιος, ενώ συνεχίζει να παλαιώνεται στη φιάλη μέχρι το άνοιγμά του.

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Τα κόκκινα κρεατικά, το κυνήγι, αλλά και τα ζυμαρικά και τα κίτρινα τυριά αποτελούν εξαιρετική επιλογή για το συνδυασμό με τη γεύση του Chios Vita.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

13ο – 15ο C

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δύο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες ωρίμασαν σε δρύινα βαρέλια και ο συνδυασμός τους προσφέρει αυτό το κρασί με το βαθύ κόκκινο χρώμα, τα αρώματα ώριμων φρούτων και βοτάνων και το μαλακό σώμα.