ΟΡΑΜΑ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - TO ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Όραμα & Δημιουργία

Με γνώση της ιστορίας και σεβασμό στην παράδοση, αλλά με σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης παράγουμε Ποικιλιακούς και Π.Γ.Ε. Χίος οίνους φέρνοντας στο σήμερα ερυθρούς, λευκούς και ροζέ οίνους αντάξιους της φήμης του «Αριούσιου Οίνου».

1998

Η σύλληψη της ιδέας από μία μικρή ομάδα ονειροπόλων Χιωτών που σαν όραμα έχουν την αναβίωση της παραγωγής του περίφημου Αριούσιου Οίνου της αρχαιότητας.

1998

2001

Με δεδομένη την μοναδικότητα της ποικιλίας Χιώτικο Κρασερό ξεκινά η επανακαλλιέργεια των πρώτων αμπελώνων της περιοχής, επάνω στην βουνοσειρά της Αμανής.

2004

Ιδρύεται η πολυμετοχική ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. που απαρτίζεται από ανθρώπους με περίσσευμα ψυχής που κατάγονται όλοι από την Βόρεια Χίο.

2004

2009

Εγκαινιάζονται οι οινοποιητικές εγκαταστάσεις της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. στην Θέση Σοφού, επάνω από τον οικισμό του Εγρηγόρου στην Β.Δ. Χίο και είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, καθώς είναι το πρώτο σύγχρονο οινοποιείο που κατασκευάστηκε ποτέ στο νησί.

2011

Πραγματοποιείται από την εταιρεία η πρώτη εξαγωγή κρασιών της Χίου που έγινε στην σύγχρονη εποχή για την Αμερική…

2011

Το Oινοποιείο

Image

Το Οινοποιείο της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. βρίσκεται στην θέση «Σοφού», στον οικισμό του Εγρηγόρου στη Β.Δ. Χίο, περίπου 59 χλμ. από την πόλη της Χίου, κτισμένο σε μία προνομιακή θέση με θέα το απέραντο Αιγαίο.

Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2009.

Είναι κατασκευασμένο σε τρία επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του υπογείου παλαίωσης.