«…Ποτήρια αριουσία με αμβρόσιο κρασί…» Σίλιος Ιταλικός, «Φοινικικά»
«Ασύρτικο»
ΤΥΠΟΣ
Φυσικός λευκός ξηρός
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χίος
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Ασύρτικο 100%
ΥΨΟΜΕΤΡΟ
250 έως 350 μέτρα
ΤΡΥΓΟΣ
Μέσα Σεπτεμβρίου
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ
800 κιλά
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ακολουθείται η μέθοδος της ερυθράς οινοποίησης. Η ζύμωση γίνεται με τα στέμφυλα να παραμένουν στη δεξαμενή για είκοσι περίπου ημέρες. Ακολουθεί η διαδικασία της πίεσης. Δεν προστίθεται κανενός είδους οινολογικό υλικό (π.χ. ένζυμα, ζύμες) στη διάρκεια της οινοποίησης, ενώ δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες της ψύξης και του φιλτραρίσματος κατά τη σταθεροποίηση.
ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Το φυσικό «Ασύρτικο» μπορεί να συνδυαστεί με πιάτα κρεατικών και πουλερικών με σάλτσες λεμονιού, με μη λιπαρά ψαρικά, αλλά και πιάτα ζυμαρικών.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
8ο – 10ο C
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Φυσικός οίνος από νεαρά αμπέλια, με σκούρο πορτοκαλί χρώμα, γεύση φρέσκου λεμονιού και ζαχαρωμένων εσπεριδοειδών.